Istället för Siesta

 

The Love Language Myspace | Spotify

 

Washed Out Myspace | Spotify


Siestafestivalen pågår just nu för fullt i södra Sverige, Hässleholm för att vara exakt, men vi som inte har någon möjlighet att besöka Siesta i år får istället fortsätta att peppa oss inför kommande festivaler (jag tänkte egentligen mest på mig själv när jag skrev det) i sommar. Ett alldeles utmärkt sätt att peppa sig själv lite är att lyssna på The Love Language. För mig är det här så mycket sommar som det bara kan bli.
The Love Language är indiebandet från North Carolina i USA som bildades 2006, och för tillfället agerar dom förband åt Camera Obscura under deras USA-turné. Har du vägarna förbi USA under september kan du dessutom se The Love Language live under Hopscotch Music Festival där bland annat Washed Out, Panda Bear, Atlas Sound och svenska Dungen kommer att spela.

Om jag får slänga in ett extra tips till er så rekommenderar jag varmt Washed Out som jag nämnde här ovanför. Washed Out, eller Ernest Greene som han egentligen heter, skapar fruktansvärt behaglig glo-fi/chillwave.
Jag skulle speciellt rekommendera låtarna "Belong" och "New Theory".

Men som sagt, The Love Language. Klicka er in på deras myspace, lyssna gärna en extra gång på deras låt "Heart To Tell" och längta lite efter sommarens kommande festivaler tillsammans med mig.


//Pandamamman

MySpace-tips: Joxaren


Joxaren kommer från Hägersten, söder om Stockholm. Hans musik går att förklara med tre ord: elektroniskt, glatt och rockabilly. Den inehåller ingen sång men är dansvänlig och uppåt. Joxaren är även musiker i Parkens band och är just nu på en miniturné i vårat kära grannland Norge, vilket Pandafarfarn gillar!

Kolla in hans MySpace här!

// Pandafarfarn

I backspegeln: Autorock

Häromdagen stod jag på Myrornas och grävde i CD-lådorna, vilket jag inte kan låta bli varje gång jag passerar deras affärer. Det intressanta är att det är just där man hittar de konstigaste fynden. Den här gången var det dags för Autorock. Deras singel Vi Ska Dö Som Dom Vi Är låg inklämd mellan en Markoolio- och Loosegoats-singel. Den ser man inte särskilt ofta.

Bandet bildades 2000 i Skellefteå med största delar från det populära indiebandet Hardy Nilsson och även bandmedlemmar från Tic Tox. 2001 släpptes alltså singeln Vi Ska Dö Som Dom Vi Är och den spelades flitigt på P3, året efter kom albumet Plan B som fick väldigt ljum kritik. Musiken kan mest liknas ett rockigare Lasse Lindh, eller snarare Lasse Lindh låter som ett popigare Autorock. Efter albumet har det varit helt tyst om bandet och en uppföljare kan vi nog bara drömma om. Tyvärr är det många som har glömt detta fantastiska band, men för att påminna er kommer här en länk till deras MySpace!

//Pandapappan.

Alf


Myspace | Spotify

Det är två år sedan Alf Håkan Åkesson, kanske mer känd som Alf, släppte sitt tredje album Tivoliv (och dessutom medverkade samma år på hyllningskivan "Andra Sjunger Olle Ljungström" till Olle Ljungström såklart). Nu är den skånska indiepopartisten tillbaka med sin splitternya singel "Hälften Kvar".
Om ni är intresserade av att höra den nya låten, är det bara att besöka Alfs myspace.

Det gör ni snabbt och lätt genom att klicka här!


//Pandamamman

Fenomenet JJ


Spotify | MySpace | YouTube

Det hela började i Vallentuna. En tjej vid namn Elin Kastlander var sångerska i bandet Skavet. De blev ganska stora lokalkändisar, så pass stora att de blev sponsrade för att spela in en skiva. Musiken kan beskrivas som rak gitarrock med tydliga bluesinfluenser. Det som gick fel var att pengarna gick till annat som hör rock'n'roll-livet till, vilket det inte hymlas om. Kolla in omslaget på JJs debutalbum så förstår ni. Det resulterade i att Elin fick sparken från bandet.

Elin träffade däremot en man vid namn Joakim Benon. Bandet JJ blev ett faktum. Första singeln släpptes på Sincerely Yours, bolaget som aldrig har varit särskilt representativa i media. Redan då började mytspridningen om bandet. Vilka var dem? Indie-Sverige fick lära sig en ny genre i balearisk pop som pressen så gärna ville kalla det. Det kan väl närmast beskrivas som mysig akustisk pop, med svängiga tongångar från Västindien, såsom oljetunnor och diverse percussion.

Hösten 2009 spelade JJ en vad jag tror kommer bli en legendarisk spelning på Landet. Publiktrycket var så stort att de flesta inte såg vilka som stod på scen. Det rullades filmer på en bioduk medan Elin stod ensam på scen och sjöng. Denna hype gjorde att The XX fick upp ögonen för duon och ville ha med de på en turné runt om i världen.

Deras andra album släpptes för inte allt för länge sen och har fått utomordentlig kritik. Nu är de tillbaka i Sverige för en spelning tillsammans med Bear In Heaven på Strand, fredagen den 7 maj. De kommer även att spela på Arvikafestivalen i sommar.

//Pandapappan.

RSS 2.0