Halvtid

Snart har halva året gått och det börjar bli dags med en liten sammanfattning. Festivalerna väntar på oss, några har redan varit. Klubbspelningarna börjar avta och konserterna börjar spelas utomhus. Jag vet att vi har mycket kvar att vänta oss. I höst bjuds vi på debutalbum från inga mindre än Ludwig Bell, Love Antell och Vintervåld. Fram tills dess ger jag er mina bästa upplevelser det här året.

Årets album: Per Egland - Slut Dina Ögon Och Dröm Om Egland
Den gamle tonsättaren Per Egland släppte sitt debutalbum i år och har bland annat varit förband till Markus Krunegård. Jag är helt övertygad om att Merkurius Brinner kan bli en låt som spelas mycket i sommar. En sak är säker, jag kommer att spela sönder den.

Årets låt: Tiger Tape - Skanstull
Ni som följer bloggen har förhoppningsvis redan laddat ner låten som vi släppte här innan skivan kom ut. Storstadshat med skräniga gitarrer fungerade 1979, det fungerar 2010.

Årets konsert: Familjen, Hornstull Strand, 8 maj
Aldrig förut har jag upplevt ett Strand i sådan extas, energi och röj. Hade konserten inte varit på markplan hade golvet vikt sig. Undertecknad förflyttades säkerligen 20 meter fram och tillbaka i publiken.

Årets överraskning: Love & Happiness, Debaser Medis, 23 januari
Jag gick dit för att se Daniel Gilbert. Förbandet är det jag kommer ihåg mest i efterhand. Kan även bero på att de hade en lika underbar Göteborg-humor som jag, vilket jag fick uppleva efter konserten.

Årets halleluja-moment: Girls, Hornstull Strand, 11 mars
De spelade en ny låt jag inte ens vet titeln på. Det jag kan säga är att John Lennon var återuppstånden för några minuter.

Årets äntligen: The Radio Dept. - Clinging To A Scheme
Äntligen. Mer än så behövs egentligen inte. Oron var stor att det inte skulle bli bra, men det blev det.

Vi får hoppas att sommaren och hösten kommer att bjuda på minst lika många fina ögonblick som det här året har givit oss hittills.

//Pandapappan.

Kommentarer
Postat av: jdawg

Håller fullständigt med om Årets Låt!

2010-06-23 @ 15:53:15
URL: http://fullasinnensbruk.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0